Workshop Wichelroede lopen in Amsterdam, 30 juni 2018

SpiritueleReizen.EU organiseert in Amsterdam een wichelroede workshop in het centrum van Amsterdam. Tijdens de wandelingen leren wij je, hoe je met de wichelroede onzichtbare energieken kunt opsporen.
Tijdens de wandeling ervaar je de spiritualiteit die is ontstaan vanaf de middeleeuwen tot heden in Amsterdam!

St. Olofskapel
De kapel is is circa 1440 gebouwd en gewijd aan de Brabantse heilige Odulfus. Hij is de beschermheilige van dijken. In 1490 werd de kapel uitgebreid met een merkwaardige achthoekige uitbouw; de Jeruzalemkapel of Heilige Grafkapel. Deze kapel werd door de teruggekeerde pelgrims naar het Heilige land gesticht, vermoedelijk waren zij lid van de Orde van Sint Lazerus. De hospitaalridders van deze orde verzorgden mensen die lepra hadden. In de kapel stond een kopie van het Heilige Graf, het monument dat in de 12de eeuw in Jeruzalem was opgericht. De Jeruzalemkapel werd in 1644 gesloopt ten behoeve van uitbreiding van de Olofskapel. In het zelfde jaar werd de toegangspoort aan de Zeedijk gebouwd.

De Boeddistiche tempel
Aan de Zeedijk staat de Boeddistiche Fo Kuang Shan tempel. De tempel is gebouwd volgens de richtlijnen van de Feng-Shui. Zo komen er geen trappen uit op de Boeddhazaal, omdat die negatieve energie in de ruimte zouden kunnen brengen. Op het dak van de tempel zijn twee drakenbeelden en andere dierenbeeldjes uit de astrologie geplaatst die de tempel moeten beschermen tegen invloeden van kwade geesten. Bij de bouw is er rekening mee gehouden dat het gebouw op een kruising van drakensporen werd geplaatst, bij ons bekend als ley-lijnen. Volgens het Boeddhistisch geloof stromen de drakensporen over de aarde. De tempel staat op de plaats van de oude 15de eeuwse Cellezustersklooster. De Cellezusters verzorgden melaatsen.

De Oude Kerk
De Oude- of St. Nicolaaskerk is een hallenkerk, gebouwd eind 13de eeuw. Het is het oudste gebouw van de stad. De kern van kerktoren is 12de eeuw en vernieuwd in 1747. De toren is ruim 70 m hoog. Als je rondom de kerk loopt zie je dat het door aanbouwsels een vreemdsoortig kerkgebouw, die grillige onregelmatig en schilderachtig is. De kerk is na de 13de eeuw diverse keren verbouwd, de laatste verbouwing was in de 17de eeuw. In de rooms-katholieke tijd had de kerk naast het hoofdaltaar, 38 bij-altaren met kapelletjes. In de kerk zijn 2500 graven, waarin 12.000 mensen (rijke stinkerds) begraven lagen. De graven zijn tijdens restauratie in 2013 geruimd en opgevuld met zand. In de kerk werden groot aantal beroemde mensen begraven zoals: Saskia Uylenburgh (1612-1642) gehuwd met Rembrandt en Admiraal Jacob van Heemskerck (1567 – 1607), een van de weinige overwinteraars op Nova Zembla. Bij de Slag bij Gibraltar tegen de Spanjaarden verloor hij zijn leven.

Het Mirakel van Amsterdam
Op 15 maart 1345 lag een man in een huis aan de Kalverstraat ziek op bed en vreesde te sterven. Hij liet een priester van de Oude Kerk komen, om hem te bedienen en van het Heilig Sacrement (hostie) te voorzien. Na het eten van de hostie kreeg de zieke man braakneigingen en het braaksel werd in een brandende open haard gegooid. Echter de hostie verbrandde niet en bleef ongeschonden zweven boven de vlammen.
Op miraculeuze wijze keerde de hostie tot drie keer vanuit de Oude Kerk terug naar het huis van de zieke. Men concludeerde toen dat dit een wonder was. De woning van de zieke man werd 1346-147 een bedevaartskapel, de Heilige Stede.

Dit zijn enkele plekken waar we gaan wichelroedelopen en spiritueel gaan waarnemen en voelen. En op de route gaan we ook naar plekken die wij nog niet genoemd hebben!

Heb je interesse in spiritualiteit, natuurenergie of ben gevoelig voor energieën? Meld je aan.

Plaats: Amsterdam, centrum
Datum: zaterdag 30 juni 2018
Duur workshop: 3 uur
Start: 10.00  uur
Prijs:  15 euro p/p, wichelroede inbegrepen

aanmelden via info@spirituereizen.eu of bel 06 226 216 98