Groepsuitje Wichelroede lopen bij Drentse hunebedden

De eerste houten kerk van Rolde werd gebouwd omstreeks 900. Deze kerk is meerdere malen vervangen. De huidige gotische Jacobuskerk werd gebouwd in de 15de eeuw, waarbij eerst de toren werd gebouwd door Johan die Werckmeister (hij heeft totaal zes kerktorens gebouwd). Daarna werd de kerk gebouwd. Bij de restauratie in de jaren 1960 tot 1964 werd een Jacobsschelp op de plaats van een altaar gevonden. Waarschijnlijk was St. Jacobus de beschermheilige van de kerk. Tot de 15de eeuw waren de heiligen Cosmas en Damianus de beschermheiligen van de kerk. Rolde was de hoofdplaats van het graafschap Drenthe. In deze kerk werd drie keer per jaar vergaderd over belastingen en ernstige misdaden en eenmaal per jaar in de Magnuskerk in Anloo. De vergadering werd voorgezeten door de drost [ = gouverneur] van Drenthe, die in dienst was van de bisschop van Utrecht. De kerktoren diende als baken voor reizigers van en naar Groningen. Bij deze kerk start de spirituele wichelroede workshop. Daarna gaan we naar de 2 hunebedden achter de kerk.

Het hunebed D17 ligt op de es achter de Jacobuskerk. De eerste vermelding van dit hunebed was in 1547. In een geschrift uit die tijd wordt melding gemaakt van de “Zuilen van Hercules“, die zich in vico Roelden (= Rolde) zouden bevinden. Op de zuilen ligt een offersteen en via een nauwe doorgang kon men onder de stenen komen. De naam van het geheel was ’s Duvels Kut (= kont van de duivel). De beschrijving zou ook kunnen slaan op de andere hunebed D 18 die ook achter de kerk ligt. Bij dit hunebed leer je om de energetische en spirituele energie te voelen en te ervaren op bijzondere wijze.

We vervolgen de workshop spiritueel wichelroedelopen richting Balloo. Op de rand van de Rolderrug liggen verschillende hoge grafheuvels uit de midden- en late bronstijd bij deze grafheuvels gaan we wichelroedelopen en de energieën van de omgeving voelen. Ook gaan we naar het hunebed bij Balloo en met wichelroedelopen kunt doen en spirituele ervaringen op doen.

Plaats: Rolde ( Drenthe)
Periode: 1 mei tot 1 oktober 
Duur workshop: v.a. 2 uur
Minimum leeftijd: 18 jaar
Prijs :  v.a.  15 euro p/p, wichelroede inbegrepen. 

 Boeking: voor informatie en boeking kunt u met ons contact opnemen via  info@spirituelereizen.eu  
Of bel 06 226 216 98