Groepsuitje Wichelroede lopen in Openluchtmuseum Ootmarsum

Ootmarsum is een van de oudste steden in Twente. Het werd 126 na Chr. door de Frankische veldheer Othmar gesticht. In 1300 verleende bisschop van Utrecht, Willem II Berthout aan Ootmarsum stadsrechten. In het stadje zijn veel bijzondere plekken met leylijnen.

In het vernieuwde Openluchtmuseum met haar sierlijk parkachtig terrein met diverse boom- en waterpartijen leren wij u het wichelroedelopen. Ooit bevonden zich  op het openluchtmuseum de tuinen van de Havezathe ‘het Hoge Huys’. In de middeleeuwen was het een rijke commanderij van de Duitse ridderorde.  Op het museumterrein bevinden zich een groot aantal authentieke streekgebonden boerengebouwen. De origineel ingerichte gebouwen geven een beeld van hoe er in deze regio gedurende vele eeuwen geleefd en gewerkt werd.

 Op speelse wijze wordt tijdens het wichelroedelopen les gegeven in het wichelroedelopen.
Je hoef  geen basiskennis te hebben om mee te doen met de leukste  wichelroedeworkshop van Twente.
Je leren om met de wichelroedes op zoek te gaan naar de positieve leylijnen. Wat zijn leylijnen? Leylijn is vernoemd naar het oud-Engels woord Leah, dit betekent ‘luwte / bescherming’. 

Plaats: Openluchtmuseum terrein
Dag: maandag t/m zondag
Periode: 01 maart t/m 31 oktober
Duur workshop:  v.a.  2 uur
Uren kunnen uitgebreid worden met mogelijkheid, behalve op het museum terrein, ook in centrum van Ootmarsum  gaan wichelroedelopen. Informeer naar de mogelijkheid.
Kostprijs v.a. 12,50 euro p.p. wichelroede inbegrepen, exclusief entree museum. 
Min. leeftijd: 16 jaar
Toegangsprijs museum groepen: vanaf 10 personen; 5,25 euro p/p  en  tot 10 personen 6,75 p/p.
Tel museum:  0541 –  293099.

  
Boeking  en informatie :  kunt u met ons contact opnemen via e-mail info@spirituelereizen.eu
Of bel  mij  via  06  226 216 98