Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leiden – Workshop wichelroedelopen, centrum & burcht

8 september 2019 @ 13:00 - 16:00

Halverwege 19de eeuw deed de Brit William Henry Black onderzoek in Europa, China en India naar geheimzinnige onzichtbare lijnen. Hij was overtuigd, dat deze onzichtbare lijnen over honderden kilometers uitstrekten en dat o.a. kastelen en middeleeuwse kerken op deze onzichtbare lijnen staan. In 1921, kreeg de Britse wichelroedeloper en amateurarcheloog Alfred Watkins een visioen. Hij zag een landschap met een netwerk van onzichtbare lijnen over grafheuvels, kastelen, kerken en heilige bronnen. Watkins kwam tot conclusie dat de prehistorische mens tot aan de late middeleeuwen wegen of paden had aangelegd over onzichtbare lijnen, om zo veilig over deze wegen of paden te kunnen verplaatsen. Alfred Watkins noemde deze onzichtbare lijnen ‘leylijnen’ vernoemd naar het oude Engelse woord “leah”, dit betekent luwte, bescherming. Omstreeks 1990 ontdekte de Friese wichelroedeloper en historicus Wigholt Vleer dat er in Nederland veel middeleeuwse kerken door middel van de leylijnen met elkaar in verbinding staan en dat diverse leylijnen in kerken, grafheuvels en bronnen op een knooppunt bij elkaar komen.

Uit archeologische stadsopgravingen blijkt dat het oude centrum van Leiden langs de Oude Rijn en de Lede [een aftakking van de Oude Rijn] lag. Dit watertje wordt tegenwoordig de Mare genoemd.

In het centrum van Leiden zijn diverse positieve krachtplekken, ook wel leycentra genoemd. Dit zijn knooppunten van lijnen met positieve energie, waardoor een bijzondere krachtplaats ontstaat. En actief en positief is voor de omgeving. Deze energie houdt geen verband met ‘aardstralen’. In de Chinese Feng-shui wordt deze energie ‘De Geest van de Aarde’ genoemd.

Onder leiding van wichelroedeloper Johannes Zoet wordt op  zondagmiddag 8 september een bijzondere en leerzame wichelroedeworkshop in het centrum van Leiden gegeven.
U hoef niet ervaren zijn om mee te doen met de workshop wichelroede lopen. Er zijn diverse bijzondere positieve krachtplekken in het centrum van Leiden, o. a. de molen De Valk. Als hoogtepunt van deze workshop wichelroedelopen is het mottekasteel in het centrum van Leiden. Tijdens deze workshop wordt u geleerd hoe u o.a. leylijnen en leycentra kunt vinden.

Start: Leiden, centrum
Datum: zondag 8 september 2019
Duur workshop 3 uur

Start: 13.00 uur
Kostprijs: 15 euro p/p, wichelroede inbegrepen

Na aanmelden krijgt u van ons bevestiging met informatie over de wandeling en waar we starten met de wandeling + route vanaf het NS-station. Vanaf het NS station / Stationsplein is het circa 5 minuten lopen naar de plek waar we starten.

Aanmeld formulier:

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Datum

Onderwerp

Je bericht

512

Locatie

Burcht
Van der Sterrepad
Leiden, 2311 EH Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.spirituelereizen.eu/

Organisator

spirituelereizen.eu
Telefoon:
06 -138 294 00
E-mail:
info@spirituelereizen.eu
Website:
www.spirituelereizen.eu