Webshop

Wichelroede
De wichelroede is geschikt is om energieën op te sporen, die je met de “gewone” meetinstrumenten niet kunt meten. Je kunt de wichelroede universeel inzetten om energieën van allerlei soort op te sporen, bijv. leylijnen, aardstralen en wateraders. Lees verder ….

Boekjes

Boekje Twente
Omstreeks 1249 zouden aardmannetjes een middelgrote zwerfkei vanaf de Tankenberg naar het centrum van Oldenzaal. De aardmannetjes van de Tankenberg zouden onder de steen een kwade burgemeester begraven hebben. Onder de steen zou ook eens een meisje door witte wieven van de Lonnekerberg (Enschede) gevangen gezet zijn. Het meisje had aan de witte wieven beloofd om aan niemand iets over de aardmannetjes te vertellen als zij ging winkelen in Oldenzaal. Bij de steen stortte zij echter haar hart uit met de woorden: “O stien, o kolden stien, stummen stien. Gin mens klaag ik ‘t; di’j stien alleen.”. Enkele Oldenzaalse burgers zouden het geklaag van het meisje gehoord hebben en bevrijdden haar van de witte wieven en haalden haar onder de steen vandaan. Lees verder . . . .

Boekje Noord-Holland
In 1510 verging het Portugese schip Ariadne. Bewoners van Keins stonden op de dijk te waken voor de storm. Plotseling hoorde men een kind huilen. Het dreef in het water, vastgebonden aan het schegbeeld van een schip, voorstellende de H. Maagd Maria. Het kind werd losgemaakt en gered. Men vergat naar het beeld om te zien. Niemand kon het vinden totdat het enige jaren later werd teruggevonden in een waterput. Het beeld werd schoongemaakt. Lees verder . . . .

Boekje Zuid-Holland
Aan de Grote Markt in Haarlem, die eens een toernooiveld is geweest van de graven van Holland, ligt de Grote- of Sint Bavokerk. Deze kerk herbergt een levendig geschiedenis. De bekende Haarlemse schilder Frans Hals ligt in de kerk begraven. Op de plaats van de huidige kerk heeft er eerder vanaf 1328 oudere kerk gestaan. Ook kleeft er aan deze befaamde kerk diverse legenden, zoals het mirakel van Sint Bavo.
In Leiden staat de Burcht, die door de graven van Holland is gebouwd en is ronde kasteel in het centrum van Leiden. Lees verder . . . .

Boekje Drenthe
Een jager vervolgde eens een haas in het veld, toen er voor zijn voeten een koppel eenden opvloog. Hij schoot een eend uit de lucht, die met een gebroken vleugel voor hem fladderde. Hij liet de haas de haas en liep snel de eend achterna, maar struikelde over een heuveltje.
Toen hij weer opstond, was er geen eend meer te bekennen.
Maar wel een vrouw in het hoge gras, die haar haar kamde. Dat was de heks , die als eend was opgevlogen, maar nu haar ware gedaante weer had aangenomen . Lees verder . . .