Langs mystieke plekken in Zuidwest-Drenthe

In het jaar 1216 kreeg de pastoor van Diever tijdens een mis een visioen. Op de ene kant van de hostie zag hij het beeld van Maria op een zetel met het Kind op haar schoot. De pastoor ontstelde en wist niet wat hij moest doen. De mis voortzetten? Of eindigen? Totdat op zijn smeken en tranen de hostie haar normale gedaante herkreeg en de pastoor gelukkig de mis kon voortzetten. In het jaar 1216 kreeg de pastoor van Diever tijdens een mis een visioen. Op de ene kant van de hostie zag hij het beeld van Maria op een zetel met het Kind op haar schoot. De pastoor ontstelde en wist niet wat hij moest doen. De mis voortzetten? Of eindigen? Totdat op zijn smeken en tranen de hostie haar normale gedaante herkreeg en de pastoor gelukkig de mis kon voortzetten.

Naast de vele Drentse sagen die in het boekje beschreven staan, gaat de route langs: Ansen, (voormalig roofridder kasteel), Diever (kerk, Armenhuis, hunebed, Midhoornblazen en 2 sagen), De Wijk (Havezathe Dickninge en Drents heksenverhaal), Dwingeloo (havenzathe Oldengaerde, kerk, 2 sagen), Nationaal Park Dwingelerveld (grafheuvels en radiotelescoop),Havelte (kerk, grafheuvel, 2 hunebedden, de Bisschopsberg en sage), Kolderveen (kerk op terp), Lhee (de Spieker met Germaans heiligdom en de Looberg), Koekange (kerk en 2 sagen), Meppel ( heksenkring, kerk, Meppeler volksverhalen, Ruinen (Mariakerk en voormalig kasteel Oldenhove), Ruinerwold ( kerk en Perenboomweg), Steenwijk / OV (kerk, beleg van Steenwijk en Doodweg), Uffelte (sage), Wapserveen (kerk met klokkenstoel en sage).

Het 92 pagina tellende boekje is in kleur uitgevoerd en heeft een handig formaat van 11 x 23 cm. Elke routebeschrijving heeft een aparte kleur en het boekje heeft twee uitslaande flappen, die u als een soort bladwijzer kunt gebruiken. De routes gaan naar bijzondere leycentra van Drenthe. 

De auteurs van dit boekje willen iedereen uitnodigen zelf te ervaren hoe de positieve energielijnen op deze aarde, de leylijnen, met de wichelroede op te sporen zijn. En waar deze energielijnen elkaar kruisen ontstaan leycentra, plaatsen waar de positieve energie nog sterker te ervaren is. Het waren in de vroege Middeleeuwen juist die leycentra waar de christenen hun kerken bouwden. De hunebedbouwers en de Germanen bouwden hun heiligdommen bewust op veel leylijnen. In het boekje is een handleiding opgenomen om met de bijgeleverde wichelroeden aan te werken.

Prijs boekje inclusief  wichelroede  € 5,95

U kunt boekje bestellen via info@spirituelereizen.eu  onder vermelding van:

Drenthe, uw naam, adres, postcode en woonplaats